Så funkar Long Stay – läs allt om den nya restrenden

Intresset för att resa på Long Stay växer i rekordfart.
Nu vill allt fler tillbringa en längre tid utomlands.
Här är allt du behöver veta om resekonceptet.

Intresset bland nordiska golfare för att resa på Long Stay och spela golf eller bara vara utomlands i ett skönt klimat fortsätter att växa. Friheten att variera sitt vinterboende och den ekonomiska säkerheten lockar allt fler. Intresset för att köpa ett boende i Sydeuropa har i mångt och mycket helt förbytts till en stark efterfrågan av att hyra sitt boende. Och varför ska man köpa när Long Stay erbjuder ett så bekymmersfritt, varierande och riskfritt alternativ?

Genom att resa på Long Stay slipper du den ekonomiska risken med att köpa ett eget utlandsboende och behöver inte bekymra dig för varken underhållskostnader, inbrottstjuvar, ekonomisk konjunktur eller höga greenfee- eller medlemsavgifter. Dessutom behöver du inte fundera på om du har någon att spela golf med – det är kanske det största glädjeämnet för våra Long Staygäster – man får ju nya vänner för livet!

Parbild-hog-min

Även du som inte spelar golf kan åka på Long Stay. Många av våra Long Stay-resmål passar utmärkt för andra intressen än just golf. Det handlar då ofta om resmål nära en större stad, som exempelvis Barcelona, där utbudet av annat att göra än att spela golf är enormt.

Läs mer här

Long Stay

Vad: En Longstay med Sunbirdie innebär att ni får (minst) 4 veckors boende med golf inkluderat, dessutom städning, el, värme och annan service (som wifi, spa, gym mm) beroende på resmål och alltid service av vår egen personal på plats om inget annat anges. Vår personal arrangerar tävlingar, utflykter, middagar och annat trevligt under er vistelse.

Vad ingår inte: Flyg, hyrbil, transporter mm.

Resegaranti: Vi ställer säkerhet genom Svenska Kammarkollegiet, något som är mycket ovanligt bland Long Stayarrangörer.

Prisexempel: 4 veckors boende i lägenhet med fri golf kostar från 7.795:- per person.

Mer information: Ring gärna 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

Högre standard

Long Stay-marknaden är inte ny, men har verkligen tagit fart de senaste åren, i princip efter det att finanskrisen slog till. Long Stay var ofta i mångas ögon synonymt med halvdant boende och medioker golf, men när vi startade Sunbirdie för fyra år sedan bestämde vi oss för att ändra på det och erbjuda ett större utbud, bättre boende, bättre golf och en högre service rakt igenom. Det har visat sig fungera väldigt bra. Sunbirdie har redan växt till att bli Europas största arrangör av Long Stay-golfresor och har etablerat vår verksamhet även i Tyskland, där vi känner oss som pionjärer.

Om du vill fly från vinterkylan och spendera en tid i värmen med bra boende, härliga golfbanor och trevligt sällskap med likasinnade, är en Long Stay-golfresa det optimala alternativet.

Det enda du behöver bekymra dig om, är att välja var du vill spendera din Long Stay den kommande säsongen…

Läs mer här

Fördelar med Long Stay

Long Stay Golfresor är ett nytt och unikt sätt att bo utomlands och spela golf en längre period under vintern utan att för den skull tvingas köpa ett boende. Du hyr helt enkelt istället. På så vis vet du exakt vad dina kostnader blir – och slipper att ta någon som helst ekonomisk belastning eller risk genom att köpa.

Kortfattat är fördelarna med en Long Stay golfvistelse:

 • En möjlighet till ett utlandsboende utan ekonomisk investering
 • Inget ekonomiskt risktagande
 • Koll på kostnaderna
 • Möjlighet att bo på olika Long Stay-resmål i många länder
 • Golf ingår och du behöver inte söka tillfälliga medlemskap i lokala golfklubbar
 • Gott om likasinnade att spela golf och umgås med
 • Möjlighet att bo förstklassigt och spela mycket golf till fantastiska priser
 • Slipp tråkiga sysslor såsom städning, våra boenden städas varje vecka
 • Svensktalande värdar på plats
 • Sol, värme och golf i stället för regn, kyla och snöskottning

 

Läs mer

Stort utbud av resmål

Hur fungerar då det här med Long Stay? Vad är det egentligen och hur kan det komma sig att det går att resa bort en hel månad och spela golf så otroligt billigt?

På Sunbirdie jobbar vi hårt med att förhandla fram avtal om golf och boende med toppanläggningar i främst Sydeuropa, men även på andra härliga golfresmål som Thailand, USA och Sydafrika.

Eftersom många anläggningar vill ha gott om gäster även under vinterhalvåret, just då skandinaver vill fly kyla och mörker, blir det en bra matchning för bägge parter. Genom det här arbetet kan vi erbjuda våra gäster att ta del av en livsstil som många bara drömmer om – till priser de allra flesta har råd med.

På Sunbirdie lägger vi stor vikt vid att ta fram de resmål som erbjuder den bästa helheten. Det är mycket som ska stämma för att ett resmål ska vara bra men vår målsättning är att alla resmål ska skilja sig lite åt så att det alltid finns något för alla resenärer.

Vi vet att boende- och golfstandard är viktiga frågor för dig, och därför har vi varit noggranna när vi letat anläggningar. På Sunbirdie har vi som mål att kunna erbjuda våra resenärer en ”palett” av resmål så att du som gäst alltid ska ha många nyheter att välja mellan.

Läs mer här

dromresan-par

Njut av din nya, lyxiga vardag…

När du reser på Long Stay öppnar sig en härlig möjlighet att hitta nya vänner med ungefär samma intresse som du själv. Oftast är det många golfare på resmålet samtidigt och Sunbirdies personal arrangerar tävlingar, middagar och andra sociala aktiviteter som man är med på om man vill. I vardagen ses man nästan dagligen på golfklubben där man spelar golf ihop med de andra gästerna. Ofta blir det härligt långa stunder på terrassen med de andra resenärerna efter rundan där man diskuterar dagens golfrunda och andra väsentligheter.

Vardagstempot bestämmer du helt själv. Vill du vara ledig från golfen en dag, är du det. Vill du spela golf varje dag, gör du det. Många av våra gäster sätter lika stort värde på upplevelsen av att sköta vardagsbestyren i ett soligt och varmt klimat som att få spela mycket golf under vintern. Att gå och handla färsk fisk i hamnen, vin i vinbutiken, frukt och grönt hos de lokala handlarna kan vara stora upplevelser i det lilla. Att sitta kvar länge i solen på lunch- eller middagsrestaurangen är en extra stor upplevelse när man vet att grannarna där hemma i Sverige sannolikt skottar garageuppfarten…

Läs mer här

21 resmål i 6 länder

Aldrig tidigare har golfresenärer haft så många härliga Long Stay-resmål och länder att välja mellan. Vad sägs om Long Stay till Sydafrika, Spanien, Portugal, Thailand, USA eller Italien?

Spanien

På spanska Costa Barcelona, endast 30 minuter söder om den spännande staden Barcelona, ligger vårt härliga resmål Sitges. Underbart boende och om du spelar golf, en härlig golfbana.
Ytterligare omkring 30 minuter längre söderut hamnar du i Costa Dorada med vårt resmål Salou och Cambrils och den suveräna golfbanan Lumine Golf där kvalet till herrarnas Europatour spelas på 18 av de 45 hålen som finns.

Fortsätter du söderut kommer du till Costa Valencia med resmålet Panoramica. Här, i Sergio Garcias hemtrakter, ligger den lilla charmiga resorten med den fantastiska golfbanan och träningsmöjlig-heterna. Inte för inte brukar Panoramica kallas för ”lilla Valderrama”.
Söder om Alicante, omkring en timme, ligger omåttligt populära Costa Calida med välkända Mar Menor, med mycket bra boende och spel på inte mindre än sex banor designade av den amerikanske golflegenden Jack Nicklaus.

På Costa del Sol, eller Costa del Golf som kuststräckan också kallas strax öster om Màlaga till Gibraltar i väster. Här längs denna suveräna Medelhavskust finns i runda slängar 60 golfbanor! Med Sunbirdie spelar du på nio av dessa banor från våra boenden i Benalmádena, Fuengirola och Estepona.

På Costa de la Luz har vi ett ”oupptäckt” golfmekka i Novo Sancti Petri. Här, en halvtimme utanför Europas äldsta stad – Cadiz, erbjuder vi Long Stay med fri golf på 4 ljuvliga golfbanor! Här bor man alldeles nära strand och golf och kan njuta av ett klimat med över 3000 soltimmar per år.

Närmare Portugal hamnar du i Islantilla. 19 kilometer in på den spanska sidan från gränsen mellan Portugal och Spanien ligger trevliga, charmiga och solsäkra Islantilla Golf Resort, mitt emellan badorterna Isla Christina och La Antilla. Läget är perfekt. Lite mindre än en timme från Faro på Algarvekusten och det är inte mycket längre till den fantastiska spanska staden Sevilla.

Läs mer här

Italien

En Long Stay golfresa till Italien bjuder på det bästa från flera världar. Vare sig det gäller upplevelser på eller utanför golfbanan ger en Long Stay-resa till Italien valuta för slantarna och balsam för själen. Vad söker du under din Long Stay golfresa? Är det golf, golf, golf som gäller eller är du lika mycket ute efter det ljuva livet – med god mat och dryck, kultur, historia och ett behagligt klimat?
Italien erbjuder allt!

För dig som vill kombinera riktigt bra golf med boende på banan, mitt i en Italiensk småstad och dessutom ha absolut närhet till kultur i överflöd, kan vi varmt rekommendera Martellago i Veneto, Italien.

Här, bara 20 minuter från Venedig, bor du i lägenheter på banan Ca’ della Nave som ritats av Arnold Palmer och där du med medlemskap kan spela hur mycket du vill. Banan ligger mitt i den lilla staden Martellago och närmaste bar ligger exempelvis bara knappa 200 meters promenad från klubbhuset.

Vad sägs om en månads boende och spel på den exklusiva golfanläggningen Terre dei Consoli strax utanför Rom. Inom räckhåll finns den spännande staden Rom och i närområdet (promenadavstånd!) den charmiga byn Monterosi med bra restauranger.
Golfen är suverän med spel på en bana ritad av den legendariske golfbanearkitekten Robert Trent Jones II där du har 27 hål att njuta av.
Boendet håller lika hög klass som golfbanan. På Terre dei Consoli bor du underbara lägenheter eller villor där det mesta finns för en bekymmersfri Long Stay-vistelse. Inte minst internationell TV och fri Wi-Fi. Och en gång i veckan går transfer in till centrala Rom. Kan det bli bättre? Terre dei Consoli är helt enkelt ett komplett resmål!

Läs mer här

Portugal

Inte alltför långt därifrån men precis på andra sidan den portugisiska gränsen ligger Monte Gordo. Med ett fantastiskt fint boende mitt i den lilla charmiga kuststaden, finns alla förutsättningar att njuta av en Long Stay på en lite lugnare del av Algarve. Här spelar Sunbirdies gäster fri golf på två banor i närheten, varav en ligger i Spanien! Som plus i kanten kan nämnas att Monte Gordos restauranger har för vana att erbjuda 3-rätters ”turistmenyer” för endast 10 Euro!

För den som vill njuta av en Long Stay med boende inne i en supercharmig stad och ha fem minuters väg till en av Algarves bästa golfbanor, väntar Marina Club i Lagos. Här bor du i hamnen och har kort promenad in till alla restauranger i de gamla kvarteren. Golfen spelar du på Onyria Palmares, nyligen utsedd till Portugals bästa golfbana för fjärde året i rad! Vårt andra resmål i Lagos, den eleganta golfresorten Boavista, där du bor på banan, strax utanför Lagos och har fri golf och fri golfbil.

Boende på Riverside, strax utanför Portimao. Här bor du som en kung eller drottning och kan köpa till greenfee som gäller på inte mindre än 7 härligt varierade golfbanor!

Vi har även ett klassiskt favoritresmål strax utanför Albufeira, nämligen uppskattade Salgados – med boende intill stranden och spel på tre banor.

Läs mer här

Sydafrika

Vi på Sunbirdie mycket glada att kunna erbjuda två fantastiska resmål i Sydafrika. Ta chansen och res på en Long Stay till ett land som bara måste upplevas. Välj mellan eleganta Devonvale Golf & Wine Estate mitt i Stellenbosch och Cape St Francis en bit österut längs Garden Route. Här väntar en av Sydafrikas bästa golfbanor, närhet till fantastisk safari och lugn på en mycket charmig resort alldeles vid strandkanten.

Läs mer här

Thailand

Att göra en Long Stay golfresa till Thailand innebär att lämna mörkret och kylan och styra kosan mot något helt annat – en drömsk tillvaro i sol och värme med mat och golfupplevelser runt varje hörn. Spännande möten med leende människor och nya kulturer väntar. Vad kan vara mer drömskt och spännande än att resa på en Long Stay golfresa till Thailand? På Sunbirdies härliga – och sinsemellan olika – resmål finns alla förutsättningar för en härlig och avslappnad Long Stay golfresa som sänker pulsen och öppnar upp sinnena för allt det härliga som livet har att erbjuda.

Först och främst Chiang Rai i norra Thailand där du bor på en charmig resort mitt i staden och spelar drömgolf på tre banor samt njuter av exotisk natur, kultur och god mat. Upptäck det klassiska Thailand som landet – och priserna – var förr.

Och så klassiska Hua Hin där toppgolf på fem banor hägrar och även boende på toppanläggningen Black Mountain. Söker du sol, hav, bra golf och tillgång till en charmig stad är detta resmålet för dig!

Läs mer här

USA

Long Stay på Floridas västkust, ”Citrus County” och Golf Resort Inverness är ett perfekt Long Stay-upplägg i västra Florida med toppboende i lägenhet eller lyxig villa och fri golf på 7 omväxlande golfbanor.
Golf Resort Inverness ligger lugnt och skönt, lite avsides, med underbart boende, härliga golfbanor (fri golf på inte mindre än 7 stycken ingår i priset) men ändå nära stränder, städer, nöjesparker och inte minst Floridas natur..

På Sunbirdies hemsida www.sunbirdie.se finns mängder av spännande Long Stay golfresmål att upptäcka för dig som är sugen på att vara borta fyra veckor eller mer under vinterhalvåret.
Låt dig inspireras och börja planera för hur vintern, våren eller nästa höst skulle kunna bli lite soligare, varmare, golfigare, lekfullare och roligare…

Läs mer här

Mer än golfbanor att se under en Long Stay

Ta chansen att se annat än golfbanor när du är iväg på din Long Stay. Från många av våra resmål är det nära till mängder av upplevelser vid sidan av golfen.

Om man reser på Long Stay till exempel Costa del Sol kan man passa på att se det världsberömda moriska templet Alhambra från 1200-talet. Eller varför inte åka skidor uppe i Sierra Nevada på 3000 meters höjd med utsikt över Gibraltar och ibland ända bort till Atlasbergen på det afrikanska fastlandet?

I Chiang Rai i norra Thailand bör man passa på att se Burma och Laos och besöka gamla befolkningsstammar i den ”gyllene triangeln”. Här finns också chans att laga mat i thailändsk anda med våra värdar, något som brukar vara mycket uppskattat.

Vid en Long Stay på Algarvekusten finns inte bara fantastiska golfbanor och stränder att spendera tid vid. Här kan man t ex åka på utflykt till Europas sydvästligaste plats – Cabo de Vicente. Eller varför inte göra en utflykt till fantastiskt vackra och charmiga Lissabon som ligger 2,5 timmar bort?

På Long Stay på Costa Dorada finns väldigt mycket att uppleva vid sidan av golfen. På bara en timmes avstånd ligger Barcelona – en av de ”hetaste” städerna i världen. Ta chansen att boka biljetter för att se ”världens bästa klubblag” – Barcelona med världens kanske bästa fotbollsspelare genom tiderna – Leo Messi. Eller varför inte ge sig ut på utflykt upp i Prioratregionen där några av Spaniens bästa viner produceras? Det är ofta inte mer än en halvtimme upp till vingårdarna i Priorat om man bor i Salou eller Cambrils på Long Stay.

Kanske de allra bästa upplevelserna vid sidan av golfen som Sunbirdie kan erbjuda är de som erbjuds för våra Long Stay-resenärer till Sydafrika. Tänk att äntligen få uppleva en riktig safari! Eller att få besöka vingårdarna i Stellenbosch, se valarna leka längs kusten vid Garden Route eller att ta sig högst upp på Taffelberget och skåda utsikten över Kapstaden. Det är ingen överdrift att säga att upplevelsemöjligheterna i Sydafrika är obegränsade!

Häng med på Long Stay och upplev långt mycket mer än bara golf!

De bästa råvarorna finns runt hörnet

Något av det bästa som finns att göra under en Long Stay, vid sidan av golfen, är att köpa råvaror lokalt för tillagning hemma i köket. När man reser på Long Stay är det aldrig långt till de lokala handlarna. Njut av att strosa ner till hamnen för att köpa lite färsk fisk redan på morgonen när båtarna kommer in med nattens fångst. Eller varför inte bli kompis med kött- eller frukt o grönthandlaren runt hörnet?

Låt dig själv inspireras av alla annorlunda och fina råvaror. Varför inte bjuda hem de nyvunna vännerna från golfbanan på en god middag eller gå ihop ännu fler och grilla ute på terrassen.
När ni reser på Long Stay är det enkelt att förgylla vardagen med allt från goda delikatesser och exotiska frukter till färsk fisk och det finaste köttet. Allt till väsentligt läger priser än här hemma.

Long Stay Golf med Sunbirdie innebär att:

 • Du i priset får boende i en av anläggningens lägenheter. Boendet är väl genomtänkt för självhushåll. Städning och byte av lakan och handdukar ingår. Oftast är boendet i 1-sovrumslägenhet men på många av resmålen finns alternativet att bo i 2-sovrumslägenhet.
 • Golf ingår i priset. Golfens omfattning varierar från resmål till resmål. På en anläggning kan du ha t ex fri golf på 6 golfbanor, på en annan 20 rundor under en Long Stayperiod. Läs gärna på vår hemsida, www.sunbirdie.se, om vad som gäller specifikt på det resmål som lockar dig.
 • Du tar dig till resmålet på egen hand. Det betyder att du bokar flygbiljetter själv om flyg är det sätt du vill ta dig ner på. Vill du åka bil eller tåg, går det naturligtvis lika bra.
 • Du har fri ankomst och kan anpassa din Long Stay helt efter de flygtider/priser som passar dig.

Sunbirdie har statlig resegaranti. Vi ställer säkerhet genom Svenska Kammarkollegiet, något som är mycket ovanligt bland Long Stay-arrangörer.

Läs mer

Anmäl dig till Sunbirdies nyhetsbrev