Här är det sol – hela vintern

Skippa regn, rusk och kallt väder.
Så här års kan du ha det så mycket bättre.
Här är researrangören Sunbirdies bästa tips på solsäkra platser i Sydafrika.

Vintern är här. Då är det dags att göra som tusentals andra svenskar och åka iväg till varmare breddgrader. Nu väljer allt fler även att stanna borta under en längre period. Alltifrån fyra veckor till flera månader.

Boka din resa till Sydafrika här

– Det är skönare med sol, värme och rosévin än slask, snöskottning och mörker. Vill du fly från vinterkylan är Long Stay det optimala alternativet, då får du en lång och solig vinter, säger Mikael Andersson, marknadschef på Sunbirdie.

Konceptet Long Stay är unikt. Med Sunbirdie hyr du din bostad och slipper då den ekonomiska belastningen som det innebär att köpa ett boende. Sunbirdie är Europas största arrangör av Long Stay-resor och erbjuder resor till ett 20-tal olika platser i världen. Bland annat är Sydafrika en storsäljare så här års. Bara i december bjuder landet på drygt 400 soltimmar och antalet regndagar är lätträknade.

Sydafrikas bästa Long Stay-resmål

Garden Route, Cape St Francis:
Charmig kustby som bjuder på natur, hav och boende i fina lägenheter eller i lyxiga strandhus. Här kan du åka på safaris, flodturer och ta del av mat- och kulturupplevelser. För den golfintresserade finns underbara banor att spela på.

Läs mer

Hermanus
Här bor du i eleganta lägenheter med närhet till havet, Kapstaden, Winelands och mycket mer. Platsen är bland annat känt för sina valar och utsökta restauranger.

Läs mer

Stellenbosch, Winelands
Härliga vingårdar, fint boende och bra restauranger. Här finns allt du behöver för att få en vinter du aldrig kommer att glömma. Boka nu och njut av en fantastisk resa.

Läs mer

5 fördelar med Long Stay

Villas

  • Inget ekonomiskt risktagande då du slipper köpa en bostad, bara hyra.
  • Möjlighet att bo på många olika resmål i olika länder.
  • Gott om likasinnade att umgås med.
  • Slipp tråkiga sysslor så som städning och byte av lakan och handdukar.
  • Svensktalande personal finns alltid på plats på Sunbirdies resmål.

Dessutom finns det massor att göra där. Det bjuds på fantastiska mat- och kulturupplevelser och du får även komma nära den vackra och unika naturen. Bland annat kan du åka på spännande flodturer eller delta i safaris med chansen att se den så kallade ”Big Five” vilket är en elefant, en leopard, ett lejon, en buffel och en noshörning. Det finns även en mängd olika boenden att välja bland, från fina lägenheter till lyxiga strandhus där du med bara ett par kliv ut genom dörren befinner dig på vidsträckta sandstränder.

– Glöm inte heller bort att det inte är någon tidsskillnad i jämförelse med Sverige vilket många tycker är väldigt bekvämt. Sydafrika är underbart och ett av de solsäkraste resmålen som går att få. Jag råder alla som kan att tillbringa en del av sin vinter där.

Boka din resa till Sydafrika här

Anmäl dig till Sunbirdies nyhetsbrev