Drömresan – så får du råd

En lyxig resa är inte lika med en dyr resa.
I alla fall om du väljer researrangören Sunbirdie.
Åk på Long Stay och lev billigare än om du hade stannat hemma i Sverige.

Boka din resa här

Sunbirdie har fått en enorm genomslagskraft och blivit Europas största arrangör av Long Stay-resor, då du stannar borta en månad eller längre. Det är deras fina erbjudanden som lockar – med lyxiga boenden, härligt väder, socialt umgänge och mycket att se på och uppleva. Dessutom till mycket bra priser. Så bra att du till och med kan leva billigare på Sunbirdies resmål än om du stannar hemma i Sverige. Ta Sydafrika som ett exempel som är en riktig storsäljare så här års med sin vackra natur och många soltimmar. Där kostar det mesta ungefär en tredjedel i jämförelse med i Sverige.

Så mycket kostar det i Sydafrika

Lunch på restaurang: Cirka 50 kronor.

Vin: 10-20 kronor för ett glas.

Middag på restaurang: Cirka 80 kronor.

Taxi: Cirka 10 kronor per kilometer.

Boende och resa med Sunbirdie, Cape St Francis: 9 595 kronor per person i 3-stjärnig lägenhet i 28 dagar. I priset ingår värme, el, daglig städning och diskning.

Läs mer här

Så mycket kostar det i Thailand

Lunch på restaurang: Cirka 25 kronor.

Vin: Cirka 20-30 kronor för ett glas.

Middag på restaurang: Cirka 50 kronor.

Taxi: Cirka 10 kronor per kilometer.

Boende och resa med Sunbirdie, Hua Hin: 10 495 kronor per person i 4-stjärnig bungalow i 28 nätter. Inklusive AC, internet, gym, slutstädning och transport tur och retur till flygplatsen i Bangkok.

Läs mer här

Så mycket kostar det i Spanien

Lunch på restaurang: Cirka 50 kronor.

Vin: Strax under 20 kronor för en hel flaska.  På restaurang sällan över en hundralapp.

Middag på restaurang: Cirka 100 kronor, med vin eller öl.

Taxi: Cirka 25 kronor per kilometer.

Boende och resa med Sunbirdie, Costa Valencia: 6 995 kronor per person i lägenhet i 28 nätter. Inklusive AC, internet, gym, fri golf, slutstädning och service av svensk personal.

Läs mer här

Prislappen på ett glas vin är cirka 15 till 20 kronor, en Big Mac-meny på Mc Donalds kostar cirka 25 till 30 kronor och en genomsnittslunch på restaurang går loss på cirka 50 kronor. Om du samtidigt drar ned värmen i ditt boende i Sverige, säger upp morgontidningen, bredbandet, ditt tv-abonnemang och en rad andra kostnader som du inte behöver lägga ut för när du är borta så kan du spara många tusenlappar.

Ett annat mycket populärt resmål hos Sunbirdie är Thailand som har hälften så hög prisnivå som Sverige. Det visar Forex semesterindex för vintern 2015 där Thailand är rankat som fjärde billigaste landet. Indexet jämför genomsnittspriser på en rad produkter, till exempel taxi och restauranger, i 60 länder.

Även i Sydeuropa – främst Portugal och Spanien – är det betydligt billigare att leva i än hemma i Sverige. Under högsäsong, under sommarmånaderna, är det ofta lika dyrt eller till och med dyrare, men då Long Stay-säsongen är mellan oktober och maj, kan du leva otroligt billigt. I matbutikerna kostar vinflaskorna ofta under 20 kronor och middagar både hemma eller ute på restaurang kostar oerhört mycket mindre än hemma i Sverige. En tre-rätters middag med vin, kaffe och avec kan kosta så lite som 90 kronor under vinterhalvåret.

Boka din resa här

Anmäl dig till Sunbirdies nyhetsbrev